چای برای بدست آوردن آرامش و انرژی احتمالا یکی از محبوبترین نوشیدنی های جهان است. امروزه انواع مختلف چای در فروشگاهها در دسترس است و چای سیاه یکی از آنهاست. این چای اولین بار در سال 1827 ظاهر شد.

چای سیاه نوعی چای است که از برگهای تازه ی گیاه Camellia sinesis بدست می آید. در طول فراوری این نوع چای، برگهای سبز این گیاه در معرض هوای مرطوب با اکسیژن زیاد قرار داده میشوند و فرآیند اکسیداسیون اتفاق می افتد. در این فرآیند برگهای سبز گیاه، سیاه میشوند. مقدار اکسیژن توسط تولیدکننده کنترل میشود. چای سبز هم از همان گیاه بدست می آید ولی بطور کامل اکسیده نمیشود.

چای سیاه حاوی چه موادی است؟

چای سیاه حاوی مواد مختلفی است ازجمله: کافئین (2%-4%)، فلوراید، گلوکورونیک و اسیدلاکتیک، منگنز، تانین، پتاسیم، پورین، گزانتین و آنتی اکسیدانهایی مانند پلی فنول و کاتچین میباشد. ترکیبات مواد در اسانس شامل: لینالول، آلفا آیونون و بتا آیونون و ویتامین K.

کاربرد در طب سنتی

طبیعت آن گرم و خشک است. مقوی معده و میل جنسی در افراد با طبیعت سرد و مرطوب است. رقیق کننده مواد، مدر، سکین دهنده تشنگی کاذب و التهاب معده، صاف کننده خون و رنگ صورت، رساننده داروها به انتهای معده و بدن، پاک کننده معده، از بین برنده بوی بد دهان و بوی بد سیر و پیاز، جهت تپش قلب و بیماری های قلب و سختی در ادرار کردن مفید است. همچنین ضماد پخته آن جهت ورم های سخت و تسکین درد بواسیر مفید می باشد. مصلح آن شیرینی و شیر است و استعمال بدون شیرینی با آن را مضر می دانند و نی ناشتا آشامیدن آن نی مضر و بویژه در گرم مزاجان ایجاد کننده بیماری است. آشامیدن آن بصورت داغ را بویژه در هوای گرم و در افراد با م اج گرم نی مضر می دانند. نیم گرم آن مفید است و اگر بر روی غذا نوشیده شود باعث سرعت در عمل هضم و گوارش می شود. مصلح آن در گرم مزاجان شیر  و در سرد مزاجان مشک، میخک، زنجبیل و دارچین است

اما عوارض جانبی و مضرات چای سیاه چیست؟

نوشیدن به اندازه ی چای سیاه برای بزرگسالان سالم بیخطر است. بااینجال اگرچای سیاه به میزان زیاد، مثلا بیشتر از 4 یا 5 فنجان در روز مصرف شود، ممکن است عوارض جانبی بهمراه داشته باشند. اگرچه افرادی که از بیماری های خاصی رنج میبرند باید از نوشیدن چای سیاه اجتناب کنند. در این قسمت 7 تا از عوارض جانبی شایع چای سیاه را به نقل از مجله معتبر هلث اویو برایتان آورده ایم:

1-مشکلات قلبی: از آنجاییکه مقادیر زیاد چای سیاه بدلیل کافئین زیاد موجب افزایش میزان ضربان قلب وهمچنین تپش قلب نامنظم میگردد، افردای که بیماری قلبی دارند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند یا حتی باید آن را بطور کامل کنار بگذارند. این بخصوص برای افرادی ست که سابقه ی حمله ی قلبی یا بیماری های قلبی حاد مانند تاکی کاردی حمله‌ای یا پاروکسیسمال دارند. (نوعی تاکی کاردی است که آغاز و پایانی ناگهانی و حمله‌ای دارد). 

.

اطلاعات بیشتر را در لینک اصلی زیر بخوانید:

12 تا از بدترین مضرات چای سیاه


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها